Solkysten

Solkysten er et kjent reisemål for mange nordmenn. Malaga er provinsen som tilbyr de kjente destinasjonene som blant annet Torremolinos, Benalmadena, Mijas Pueblo, Fuengirola, La Cala, Riviera del Sol, Calahonda, Cabopino, Elviria, Marbella, Puerto Banus, Nueva Andalucía, San Pedro og Estepona.

The Shore Estates ønsker deg velkommen til en helt unik opplevelse i solvarmen her på Solkysten, i en av verdens mest kjente turist destinasjoner. Mange turister tiltrekkes først og fremst av områdets behagelige klima med gode muligheter for avslapning, rekreasjon og strandliv. Men Solkysten og Andalucia tilbyr mye mer enn strandferie. Her finner du en eksotisk historie fra flere århundrer tilbake, men som fortsatt er en del av nåtiden. På en dagstur kan du blant annet besøke Europas eldste by Cadiz. Du er også innenfor rekkevidde for en dagstur til steder som Sevilla, Gibraltar, Cordoba og ikke minst historiske Ronda. Om vinteren kan du stå på ski i Sierra Nevada eller bare ligge på stranden og beundre de hvite snødekte fjelltoppene i over 20 varmegrader. Og glem ikke at du på 2 timer og 45 minutter fra Malaga i lyntog kan befinne deg mitt i Spanias hovedstad Madrid.

KLIMA

Solkysten har lenge vært kjent for å ha Europas beste klima og har med sine over 300 soldager og et varmt klima store deler av året, lokket til seg solhungrige turister i flere tiår.
Klimaet på Solkysten er typisk Middelhavs-subtropisk, noe som vil si svært milde vintre og herlige varme somre. Året rundt skinner solen, nærmere bestemt 320 dager i året. Takket være beliggenheten nær havet, nyter Solkysten av kjølende vinder som hindrer sommeren fra å bli for plagsom varm. Solkysten sies å ha Europas varmeste vintertemperatur i Europa. Fjellkjeden Sierra Nevada er forøvrig “skyld” i det gode klimaet på Solkysten fordi denne stopper mesteparten av det dårlige været fra Atlanterhavet. Selv i januar kan du forvente dagtemperatur på over 18 grader Celsius. Fra nord kan Solkysten kan takke Malaga sine fjell, Montes de Málaga, for høy vintertemperatur. Fjellene stenger nemlig for kalde nordavinder.

Solkysten har i bunn og grunn tre årstider:

  1. Sommersesongen varer fra april til og med november.
  2. Vintersesongen er januar og februar.
  3. Den tredje perioden kan gjerne kalles for overgangs sesong og den befinner seg i desember og i mars.

Hovedstaden på Solkysten - Malaga

Malaga sies å være solslikkernes paradis, beliggende ved Middelhavet og velsignet med vakre strender. Ikke rart at Malaga omtales som «Paradisbyen» eller «Ciudad del Paraiso» . Og til noens forundring har dette solparadiset med sommer nesten hele året mye mer å by på enn sand og sol.

Malaga med sitt historiske senter er et godt utgangspunkt for både attraksjoner, severdigheter og restaurant besøk. Det finnes utallige restauranter og tapas barer i alle prisklasser og du kan besøke over 30 museer dersom man ønsker mer enn sol og sommer. Vi kan kjapt nevne vår topp 5 liste over steder å besøke i Malaga:

  1. Gibralfaro borgen og dens vakre utsikt over byen og ned til havnen.
  2. Det romereske teateret
  3. Katedralen
  4. Det historiske senter med et godt utvalg av både severdigheter og restauranter.
  5. Havnen

Malaga er Spanias 5. Største by, så glem tanken om en søvnig spansk landsby.
I Malaga bor det rundt 600.000 mennesker, over 1 million om du tar med forstedene og det er sydende liv, dag og natt. Denne storbyen på Solkysten er hjembyen til kjente personer som Antonio Banderas og Pablo Picasso. Sistnevntes museum er nesten obligatorisk å besøke.

Malaga gir videre mulighet til å se noen av de beste fotballagene i verden, for kanskje kommer Real Madrid eller Barcelona når du er i byen? Selv kan du spille tennis, golf, dykke eller surfe. Uansett hva du velger, er forholdene noe av det beste du finner i Europa.